Trainer Arnoud Terpstra rees op 1 december samen met Chris Monfils en supporters af naar Amsterdam. Hier namen zij deel aan Grappling Industries Amsterdam. Grappling Industries is een internationale organisatie die op grote schaal over de hele wereld Braziliaans Jiu Jitsu en grappling toerooien organiseert. 

Arnoud beet ‘s ochtends het spits af in de grappling open klasse, waar deelnemers uit allerlei gewichtsklassen aan mee deden. In zijn eerste partij mocht Arnoud gelijk aan de slag tegen een grotere en sterkere tegenstander. Deze partij wist hij te winnen op punten. In zijn tweede partij werd de kracht en techniek van zijn tegenstander hem teveel en werd hij helaas veQrslagen op schouderklem. Niet veel later stapte hij de mat op voor de BJJ open klasse. Ook hier geen winst, helaas. Een moeizame start van de dag.

Maar, later op de dag, in de grappling divisie en zijn eigen gewichtsklasse wist Arnoud zich te herpakken. Hij had zijn zinnen gezet op de gouden medaille en stapte vol vuur de mat op. Hij raakte op dreef en wist vier van de vijf tegenstanders te verslaan, waarvan één op verwurging en één op beenklem. Helaas geen goud, maar een mooie bronzen medaille als resultaat.

Chris, aanstormend talent maar nog nieuw op het wedstrijdcircuit, heeft deze dag prachtige dingen laten zien. Ook hij draaide maar liefst acht partijen. Hiervan wist hij er drie te winnen, twee op schouderklem en één op armklem. In de andere partijen wist hij zich prima te meten aan zijn tegenstanders maar zat de winst er helaas nog niet in. Al met al prima resultaten waar de heren beiden dik tevreden over zijn. Chris heeft zijn eerste winstpartijen gedraaid, een flinke dosis ervaring opgedaan en weet nu dat hij niet onderdoet voor het niveau van zijn tegenstanders. In de toekomst gaat Chris mooie dingen laten zien.

On to the next one!